وي اظهار داشت: بر اساس تحقيقات انجام گرفته، بيماري زوال بلوط (oak decline) تنها يك بيماري نبوده و تحت تاثير عواملي نظيرآب و هوا، سن درخت، نوع خاك، بيماري ها و ديگر عوامل صورت گرفته است.
ابراهيمي، از آب و هوا، افزايش سن درخت، گسترش ريزگردها در هوا، تغييرات زيست محيطي، شخم و شيار در اراضي جنگلي، زراعت ديم در زيراشكوب درختان، قطع درختان جنگل، چراي بي رويه دام در اراضي جنگلي و فقر خاك، به عنوان مهم ترين عوامل خشكيدگي اين درختان ياد كرد.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان چهارمحال و بختياري، تشكيل نشست هاي تخصصي و كارشناسي با حضور مسئولان استانداري چهارمحال و بختياري و اين اداره كل و استادان دانشگاه در مورد پهنه بندي خشكيدگي اراضي جنگلي، شدت و وسعت خشكيدگي و تعيين الگوي آن را از اقدامات انجام شده براي برسي مشكل و رفع اين موضوع عنوان كرد.
وي تصريح کرد: پرونده خشكيدگي بخشي از اراضي جنگلي استان چهارمحال و بختياري به دفتر معاون اول رئيس جمهوري ارسال شده است و به زودي در هيات دولت مطرح مي شود كه اميد است با بررسي طرح، اعتبارات مطلوبي به رفع اين مشكل و انجام تحقيقات بيشتر اختصاص يابد.
ابراهيمي، در موضوع واگذاري اراضي جنگلي به بهره برداران اين بخش گفت: كارشناسان حفاظت از جنگل ها و مراتع، اعتقاد دارند در واگذاري اين اراضي به مردم، بايد منافع جنگل ها و مردم تامين شود.
وي افزود: تجربه اين اداره كل در صيانت از جنگل هاي شهرستان لردگان و بازفت شهرستان كوهرنگ مي تواند به عنوان الگويي موفق در اين زمينه استفاده شود.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان چهارمحال و بختياري اظهار داشت: مي توان با كشت گونه هايي نظير باريج، كرفس و آنغوزه در زير اشكوب درختان و اراضي مرتعي، همه منافع بهره برداران را تامين كرد و به شيوه اصولي نيز از منابع ملي حفاظت كرد.
از 15 تا 21 اسفندماه در تقويم كشور به عنوان هفته گرامي داشت منابع طبيعي نامگذاري شده است./